Kookworkshops/cursus

Wat is er leuker dan zelf koken en daarna alles samen opsmullen. Na de succes van afgelopen jaar organiseert de Natuurklas ook dit jaar weer kookworkshops waarin we samen met de kinderen koken en bakken.

“Zelf doen” is ons motto. Daarnaast is het leuk om te begrijpen wat je eet. Hoe groeien de ingrediënten, waar komen de gerechten vandaan en hoe maak je het klaar.

Daarbij gaan we altijd zover mogelijk terug naar de basis ingrediënten en gerechten. En uiteraard moet het vooral gezellig, leuk en lekker zijn!

 

Dit jaar gaan we de kookworkshops aanbieden voor zowel jongere als oudere kinderen. We bieden workshops voor kinderen van 4 tot 8 jaar (groep 1 t/m 4 van de basisschool) en workshops voor kinderen van 8 tot 12 jaar (groep 5 t/m 6 van de basisschool).

 

 Wat kookten en bakten we eerder

Boerenkool stamppot met worst met verse appelkruimel als toetje: zelf de grote verse boerenkool en aardappel snijden, koken en stampen. Appeltjes snijden en beslag maken voor de apple crumble. En natuurlijk hoorde er zelf geklopte slagroom bij!

Ook de de echte Engelse High tea was een succes. De kinderen maakten zelf onder andere verse scones en muffins, chocolaatjes, verse fruitsalade en sandwiches.

In de derde workshop hebben we echte Italiaanse pizza gemaakt. Tijdens het rijzen van het zelf gemaakte deeg, hebben de kinderen al het lekkers bereid om er later op te kunnen doen. We sloten af met een lekker ijsje. Jammie!

In de Amerikaanse workshop hebben we zelf hamburgers gekruid, gekneed en gebakken. Daarnaast hebben we met vers fruit heerlijke milkshakes gemaakt. In de Mexicaanse workshops hebben we tortilla’s of wel wraps bereid. Mmmm, de kinderen hebben niet alleen hun eigen gehakt gebakken en de groente gesneden, maar ook een verse tomaten salsa en guacamole gemaakt. Verbazend lekker vonden ze dat.

Het seizoen hebben we afgesloten met een Pannenkoeken Party, waarbij de kinderen zelf het beslag hebben gemaakt en hun eigen pannenkoekjes mochten bakken. Wat was dat smullen. De lekkerste en gekste pannenkoeken combinaties zijn voorbij gekomen. Wat een feest!

Cursus data 2018/2019

De agenda’s van de kinderen (en die van ons) moeten natuurlijk niet te vol raken 🙂 daarom doen we de  kookcursus om de week. De cursus start om 15:45 op dinsdagmiddag.

  • Kookworkshops voor kinderen van 4 tot 8 jaar.
  • Data: nieuwe planning moet nog bekend worden
  • Kookworkshops voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
  • Data: nieuwe planning moet nog bekend worden

Naast de cursus is er ook losse deelname mogelijk. De kookworkshops en kookcursussen kunnen alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen.