Mijn naam is: Marjolein Annemieke van Oosten (rechts). Samen met Marlies van der Hoeven (links) hebben wij de Natuurklas.

Als kind had ik al een enorme interesse in de natuur en dat is gebleven. Ook toen ik leerkracht werd binnen het Montessori basisonderwijs bleef mijn enthousiasme en passie voor de natuur bestaan. Deze vertaalde zich in het opzetten van diverse natuurprojecten binnen de school waaronder een dierenhoek, waar kinderen leerden over allerlei dieren en deze ook verzorgden. Ook het opzetten van een school/natuur tuin waar kinderen o.a. hun eigen groente en fruit verbouwde was ik actief betrokken.

Het natuuronderwijs in Nederland blijft helaas op de meeste scholen bij het leren vanuit een boek en smart-bord. Naar mijn mening is juist het leren met al je zintuigen in een omgeving van rust en ruimte van groot belang. Wanneer  kinderen rechtstreeks in contact staan met de natuur heeft dit op de cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling een positieve invloed.

Mijn liefde voor de natuur, kinderen en onderwijs, heb ik gecombineerd, zodoende is de ‘Natuurklas’ ontstaan. Samen met Marlies van der Hoeven organiseer ik met heel veel plezier een diversiteit aan activiteiten voor kinderen in de natuur.