Natuur- en milieueducatie

Binnen het huidige schoolaanbod is er door verschillende oorzaken niet altijd ruimte voor het neerzetten van een verrijkend educatief aanbod op het gebied van natuur- en milieu. Voor de cognitieve en emotionele ontwikkeling van onze kinderen en voor de toekomst van onze wereld, is het echter een onmisbaar onderdeel van het schoolaanbod.

Ontdekkend leren en creëren Mede daarom hebben we ons bij de Natuurklas gespecialiseerd in het creëren  van een mooi natuur- en milieuprogramma dat aansluit op de zowel de leerbehoeften van de leerlingen als de kerndoelen binnen het onderwijs. Voor elke bouw hebben wij een verrassend en inspirerend aanbod waarmee de kinderen een ervaring opdoen die zij niet snel vergeten. Ze gaan iets leren, iets beleven en zelf iets creëren. Zo is de cirkel rond en beklijft de stof voor een langere tijd.

Natuureducatie Tijdens onze natuur lessen verdiepen we ons in allerlei verschillende natuur verschijnselen: het aanbod beweegt mee met de seizoenen. Er is aandacht voor bomen, planten, voedsel en dieren. In elk seizoen zijn er prachtige gebeurtenissen in de natuur waar kinderen op een creatieve en ontdekkende manier mee kennis maken. Ook voor de winter en herfst hebben we een mooi aanbod. We kunnen alle lessen op de school locatie verzorgen. Mocht er ook een excursie mogelijk zijn, dan kunnen we deze opnemen in het programma.

Milieueducatie  Ons aanbod milieu educatie richt zeer meer op de hedendaagse uitdagingen rondom het milieu. Uiteraard hebben we afvallessen waarbij er aandacht is voor zwerfafval, de plastic soep, afval scheiden, reduceren en recyclen. Ook deze lessen zijn alles behalve standaard en worden voorzien van een creatieve en speelse verwerking. Verder bieden we leuke vernieuwende lessen aan op het gebied van stikstof, CO2 reductie en de energietransitie. Elke les is verrassend anders en voorziet kinderen van waardevolle inzichten. En ze ontdekken het zelf!  Er bestaan nogal wat misverstanden over afval,  klimaatverandering, CO2 en stikstof. Zelfs volwassenen halen zaken vaak door elkaar, dus waar is het mooier om te beginnen dan bij de jeugd en hun directe leefomgeving.