Schoolreis met de Natuurklas: wat een avontuur!! 

De Natuurklas organiseert unieke schoolreisjes. Heerlijk de natuur in en avonturen beleven met je klasgenootjes, daar draait het om bij de Natuurklas. Ons programma is geschikt voor de onderbouw, middenbouw en de bovenbouw. De activiteiten passen we waar nodig aan op de leeftijd van de groepen zodat het goed aansluit bij de belevingswereld van de kinderen.

Tijdens de schoolreis zorgen we voor een afwisseling van zelf ontdekken en doen, samen opdrachten uitvoeren, ontdekken, beleven  creëren. En het belangrijkste is natuurlijk dat de kinderen met elkaar kleine en grote avonturen beleven. Een schoolreis om nooit meer te vergeten.

Schoolreis: Bos, Duin & strand

Onze schoolreis is geschikt voor elke bouw. We doen diverse activiteiten welke worden aangepast naar de leeftijd. We werken in circuitvorm, dus elke leerling doet alle activiteiten.  Er zijn globaal 4 activiteiten.

Activiteit 1: Strandkar en strand creatie : De kinderen krijgen aan de hand van allerlei bijzondere en leuke strandvondsten een fascinerende introductie over het leven in de Noordzee. Daarna gaan ze zelf iets maken binnen dit thema.

Kleine pauze: kinderen eten op de plek van de laatste activiteit hun pauze hapje en drankje

Activiteit 2 : Zee- en stranddiertjes vangen. Kinderen gaan zelf aan de slag met schepnet en opzoekkaart. Broeken worden opgerold, sokken en schoenen gaan uit en ieder kind kan ervaren hoe het is om het zoute zeewater langs je voeten te voelen stromen. Let op: bij slecht weer of bij harde wind vervangen het zee-en stranddiertjes vangen door Huttenbouw in het bos

Pauze : Kinderen eten in hun groepje hun eigen lunchpakketje. Tegen meerprijs kan er in samenwerking met de lokale horeca ook een lunch worden verzorgd: Bijvoorbeeld pannenkoeken of friet.

Activiteit 3: Oer en Stoer met hout: kinderen maken een katapult, pijl en boog, speer of natuurstok. Hun mooie creatie nemen ze mee.

Activiteit 4: Bos & beestjes speuren, touw maken en marshmallows roosteren. kinderen krijgen een opdrachten/ afstreep kaart, loopglaasje en gaan met elkaar verschillende elementen zoeken en verzamelen. We roosteren per groepjes ook marshmallows

Praktische zaken

Kosten: De kosten voor de schoolreis bedragen 14,50 per kind. Begeleiders zijn gratis.
Duur: Het standaard dag programma duurt ongeveer van 10:00 tot 14:00, waarbij we ook eerder kunnen beginnen of kunnen inkorten/verlengen.
Locatie: Het schoolreisprogramma start en eindigt op de parkeerplaats van de eerste strandslag van Rockanje. In overleg zijn er ook andere locaties mogelijk.
Datum: Gezamenlijk kiezen we een datum. Wees er tijdig bij indien u een specifieke datum wilt, want vol=vol. Indien gewenst wordt er een reserve datum gekozen.

Nieuwsgierig geworden? Bel ons of mail ons vrijblijvend voor data en een offerte voor uw groepen!  Ook kunnen we referenties geven van eerdere schoolreizen. Email: [email protected] Telefoon: 06 47546168 / 06 83554002

     

Zo gepiept: altijd even controleren op teken

Na een bezoek aan de bossen of duinen adviseren we altijd om de kinderen na afloop  door de eigen ouders of verzorgers te laten controleren op teken. Zo blijft het feest in de natuur. Meer informatie.